Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-05@19:35:37 GMT

مبنای کاریکاتور تفکر معکوس است

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۳۴۷۳۱

مبنای کاریکاتور تفکر معکوس است

مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری گفت: مبنای کاریکاتور، تفکرِ معکوس است و این معنا در دل کاریکاتور نهفته است. به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ سیدمسعود شجاعی طباطبایی، مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، در حاشیه برگزاری نمایشگاه گروهی از هنرمندان کاریکاتوریست ترکیه‌ای با عنوان «تفکر معکوس» گفت: نمایشگاه کاریکاتور «تفکر معکوس» به دنبال ایجاد زمینه‌ای برای ایجاد ارتباط جدی‌تر و مؤثرتر با هنرمندان خوب کشور ترکیه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی درباره علت نامگذاری این نمایشگاه خاطرنشان کرد: مبنای کاریکاتور، تفکرِ معکوس است و این معنا در دل کاریکاتور نهفته است؛ یک کاریکاتوریست در عین حال که واقعیات را می‌بیند مسائلی را به تصویر می‌کشد که شاید در تضاد با واقعیت باشد، اما این عملکرد واقعیت را به نحو بهتری نمایش می‌دهد.

شجاعی با بیان اینکه کاریکاتور دارای یک زبانِ تصویریِ همه‌فهم و بین‌المللی است، تأکید کرد: کاریکاتور یک رسانه بسیار گویا برای ارتباط با تمام هنرمندان جهان است؛ از این منظر حضور هنرمندان کاریکاتوریست ترکیه برای ما بسیار مهم است.

مدیر مرکز هنرهای تجسمی ادامه داد: بین کاریکاتوریست‌های ایران و ترکیه تأثیرات متقابلی وجود داشته است؛ ایران و ترکیه دو کشور همسایه هستند که همواره در معرض آثار هنری یکدیگر قرار داشته‌اند. ترکیه در زمینه کاریکاتور جشنواره‌های مهم بین‌المللی مثل «آیدین دوغان» و «نصرالدین هوجا» را برگزار می‌کند.

وی با اشاره به دعوت از «مِتین پِکِر» و حضور وی در ایران، تصریح کرد: آقای پِکِر از هنرمندان بسیار قدیمی عرصه کاریکاتور، رئیس انجمن کاریکاتوریست‌های ترکیه و مسئول برگزاری جشنواره «نصرالدین هوجا» است؛ حضور ایشان و ۶ نفر از برجسته‌ترین کاریکاتوریست‌های ترکیه در کشور ما می‌تواند به برقراری ارتباط میان ما و جریان‌های معاصرِ کاریکاتورِ ترکیه کمک کند.

شجاعی یادآور شد: با تماشای آثار موجود در نمایشگاه «تفکر معکوس» به خوبی می‌توان فهمید که هنرمندان ما و ترکیه در بسیاری از مسائل مثل استکبارستیزی و مقابله با تهدیدات نظامی آمریکا دارای اشتراکات هستند؛ کاریکاتوریست‌ها همیشه در مواجهه با این ناهنجاری‌ها پیشگام بوده‌اند؛ کاریکاتور یک هنر افشاگر و معترض است و کاریکاتوریست‌های ترکیه نیز از این قاعده مستثنا نیستند و کاریکاتور را با تمام ویژگی‌هایش به تصویر می‌کشند. بسیار خوشحال هستیم که امروز میزبان ۵۰ اثر متعلق به ۵۰ نفر از بهترین کاریکاتوریست‌های ترکیه هستیم.

وی با بیان اینکه در روز پنج‌شنبه در شهر اصفهان ورکشاپی با حضور هنرمندان ترکیه برگزار خواهد شد، گفت: اصفهان یکی از فعال‌ترین شهرهای ایران در زمینه کاریکاتور است و خانه کاریکاتور اصفهان عملکرد بسیار خوبی دارد؛ کاریکاتوریست‌های اصفهانی از جشنواره‌های بین‌المللی جوایز بسیار مهمی را کسب کرده‌اند و در اصفهان نشریه‌ای اختصاصی با موضوع کاریکاتور چاپ می‌شود؛ بنابراین اصفهان برای برپایی این ورک‌شاپ مناسب به نظر آمد. طی این ورک‌شاپ فرصت برقراری تعامل میان هنرمندان اصفهانی و هنرمندان ترکیه ایجاد می‌شود. در روز جمعه نیز اختتامیه یازدهمین دوسالانه کاریکاتور ایران برگزار می‌شود و طی آن مراسم، کاریکاتوریست‌های ترکیه می‌توانند بیش از پیش با فضای کاریکاتور ایران آشنا شوند.

این کاریکاتوریست اذعان کرد: ما در مرکز هنرهای تجسمی سعی داریم که در حوزه کاریکاتور به طور جدی‌تر ورود کنیم و در این زمینه فعالیت‌هایی را با همکاری گروه تجسمی بنیاد فرهنگی روایت فتح انجام می‌دهیم. یکی از اهداف ما ایجاد ارتباط بیشتر با کشورهای مسلمان در حوزه هنر مقاومت است که برنامه‌هایی را در حوزه‌های مختلفی از جمله کاریکاتور و گرافیک اجرا خواهیم کرد؛ در این راستا فراخوان مسابقه بین‌المللی «پایان یک داعش» را اعلام کردیم که این رویداد اکنون در جریان است.

وی افزود: در حال حاضر دنیا ایران را به عنوان یک مرکز بسیار پرقدرتِ کاریکاتور در سطح بین‌المللی پذیرفته است و کاریکاتوریست‌های دنیا منطق ایران را در زمینه کاریکاتور پذیرفته‌اند و این‌گونه است که در مسابقه کاریکاتور «ترامپیسم» هنرمندانی از ۷۴ کشور دنیا شرکت می‌کنند و با وجود فشارهایی که از جانب لابی صهیونیسم وارد می‌شود به طور بسیار جدی این رویداد را پیگیری می‌کنند؛ امروز این مسائل برای ما به عنوان نقطه عطف و مایه افتخار محسوب می‌شود.

نمایشگاه کاریکاتور «تفکر معکوس» که نمایشگاه گروهی کاریکاتوریست‌های ترکیه است تا ۲۹ آذرماه همه روزه (به جز ایام تعطیل) از ساعت ۹ تا ۱۹ در گالری ابوالفضل عالی واقع در حوزه هنری (تقاطع خیابان‌های حافظ و سمیه) دایر است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۳۴۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه خوشنویسی جمعی از هنرمندان افغانستانی و ایرانی در قم

 ابوالفضل جلالوندی، مدیر نگارستان اشراق دفتر تبلیغات اسلامی قم در گفت وگو با خبرنگاران تصریح کرد: زبان و ادبیات فارسی از آسیای میانه تا افغانستان و ایران و شبه قاره هند تا  ترکیه به عنوان هویت انسانی، بسترساز تمدنی دیرینه و همدلی و همزبانی صدها میلیون انسان در این پهنه خاکی از زمین شده است. 

وی افزود: در میان ساحت‌های همدلی و هم‌زبانی ملت‌های ایران و افغانستان، ساحت فرهنگ و هنر یکی از مهم‌ترین و در عین حال مغفول مانده‌ترین عرصه تمدن مشترک فارسی است.

مدیر نگارستان اشراق دفتر تبلیغات اسلامی اضافه کرد: در این عرصه، خوشنویسی، اوج هنر اسلامی ایرانی به شمار می‌آید و در افغانستان نیز تاریخی به قدمت زبان فارسی دارد که بزرگانی همچون میرعلی هروی،میرزا جعفرخان بایسنقر و سلطان علی مشهدی از جمله طلایه داران این عرصه در آن خطه اند.

وی خاطرنشان کرد: آن چه رنج سالهای مهاجرت را آسان می کند، پرورش هزاران انسان فرهیخته در عرصه های علم و هنر و صنعت است که امروز مصدر خدمت و رشد و تعالی جامعه هستند.

جلالوندی گفت: این نمایشگاه ادای دینی است به همه فعالان عرصه هنر خوشنویسی از افغانستان و ایران‌. معلمان و اساتیدی که آموزش دادند و معرفت آموزانی که آموختند.

وی بیان داشت: در این نمایشگاه گرانسنگ ۴۱ اثر خوشنویسی از جواد ابراهیمیان و محمد داستان، اساتید ایرانی و محمدزمان حیدری استاد افغانستانی و محمود حیدری، ابوالفضل غلامی، مهدی محمدی، صادق احمدی، ریحانه محمدی و محمد علی خاوری هنرمندان این هنر برپاست.


رئیس اداره هنرهای تجسمی دفتر تبلیغات اسلامی عنوان داشت: نمایشگاه به همت جمعی از اهالی فرهنگ و هنر افغانستانی استان قم دایر گردیده است و از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی استان قم و معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی که یاریگر پیشنهاد کنندگان، حامیان و مجریان این برنامه گرانسنگ شدند، صمیمانه تشکر می کنم.

در آیین افتتاح این نمایشگاه نیز که با حضور هنرمندان ایرانی و افغانستانی برگزار شد، محمدرضا قربان زاده "رئیس اداره تعاملات رسانه ای دفتر تبلیغات اسلامی" طی سخنانی با اشاره به اشتراکات فرهنگی دو ملت تصریح کرد: می بایست همه ما از زبان هنر برای تقویت تعاملات و اشتراکات بین ملت ها استفاده کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت هنر در ترویج و گسترش معارف والای اسلامی و تمدنی به فعالیت های این معاونت در همین جهت اشاره کرد و افزود: سال گذشته نمایشگاه عکس غزه را داشتیم و پیش از این نمایشگاه، نگارستان اشراق میزبان ورکشاپ فلسطین بود که برپایی این نمایشگاه پس از آن را باید به فال نیک گرفت.

رئیس اداره تعاملات رسانه ای دفتر تبلیغات اسلامی اظهارداشت: همه ملت های مسلمان باید با همدلی در کنار ملت مظلوم فلسطین بایستند و در این صورت فلسطین به پیروزی کامل خواهد رسید. 

وی با اشاره به نقش علمای شیعه دو ملت ایران و افغانستان در ایجاد همدلی و وحدت میان دو ملت، گفت: در صدر همه، مقام معظم رهبری(مدظله العالی) پرچمدار وحدت و همدلی هستند که نقش مهم و بسزایی را در همدلی دو ملت داشته و دارند.

در ادامه، زارعی مدیر کل اتباع استان قم با اشاره به توجه این اداره کل به برنامه های فرهنگی برای اتباع گفت: زارعی با اشاره به برگزاری جشنواره هنرهای نمایشی کرامت مهاجرین در سال ۱۴۰۲ گفت: برنامه ریزی برگزاری جشنواره های فیلم کوتاه و داستان نویسی کودکان و نوجوانان ویژه مهاجرین استان قم در سال ۱۴۰۳ صورت گرفته است.

وی با اشاره همدلی بین اقوام و ملت های اسلامی مقیم در جمهوری اسلامی ایران خاطر نشان کرد زبان هنر خصوصا خوشنویسی منشأ ظهور و بروز اشتراکات فرهنگی ملل است.

زارعی با اشاره به وجود ظرفیت های ارزشمند هنری بین مهاجرین گفت: اداره کل امور اتباع استان حامی هنرمندان و نخبگان فرهنگی مهاجر در سطح استان است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • رفع محرومیت با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • اسپانیا میزبان فیلم ژاو با حضور هنرمندان قمی شد
  • سرلشکرسلامی: رفع محرومیت تنها با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • ذره‌بین در دست هنرمندان: خلق نقاشی‌های شگفت‌انگیز با ذره‌بین (فیلم)
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی جمعی از هنرمندان افغانستانی و ایرانی در قم
  • در فقدان خاموشی یک صدای ناب از موسیقی شریف خراسان
  • اجراهای متنوع گروه‌های موسیقی محیطی در خانه هنرمندان ایران
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • سردار رادان: قرائت قرآن از زنان مکشوفه حجاب را نشان می دهند/ این تفکر حتی برخی افراد حزب اللهی را تحت تاثیر قرار داده و تصاویر آن دست به دست می‌شود