Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@19:30:58 GMT

مشکل تامین نقره سبب مهاجرت هنرمندان به ترکیه شده است

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۴۹۵۵۴

مشکل تامین نقره سبب مهاجرت هنرمندان به ترکیه شده است

اصفهان- ایرنا- رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان با ابراز تاسف از کاهش واحدهای تولیدی نقره در اصفهان گفت: عدم اصلاح قانون و تعرفه واردات نقره، موجب شده تا بسیاری از واحدهای تولیدی تعطیل و هنرمندان نقره کار به ترکیه مهاجرت کنند.

به گزارش ایرنا، عباس شیردل شامگاه سه شنبه در آیین تجلیل از هنرمندان و پیشکسوتان صنایع دستی استان اصفهان که بمناسبت روز جهانی صنایع دستی برگزار شده بود گفت: ما از دولت انتظار داریم که قانون تعرفه ورود نقره را اصلاح و به روز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به مافیای نقره در برخی کشورها و مشکلات هنرمندان نقره کار اصفهانی در تامین مواد اولیه گفت: باتوجه به ارزش افزوده وارزش صادرات بالا، هنرمندان مجبورند نقره مورد نیاز خود را بصورت قاچاق تهیه کنند .
شیردل مشکلات تامین نقره در داخل کشور و اقتصاد آزاد در برخی کشورها را عامل مهاجرت هنرمندان نقره کار به ترکیه عنوان کرد و گفت: از تعداد 3 هزار واحد تولید نقره در اصفهان، اکنون تنها 350 تا 400 واحد فعالیت دارند و مابقی تعطیل و به ترکیه مهاجرت کرده اند.
رییس اتحادیه صنایع دستی اصفهان با ابراز تاسف از انتقال فرهنگ و هنر و صنایع دستی ما به سایر کشورها از دولت و مجلس خواست اجازه ندهند زیر بنای هنر اصفهان از بین برود.
وی تاکید کرد: در زمینه هنر مس و قلمزنی نیز 95 درصد کارگاههای کوچک در تامین مس مورد نیاز در داخل کشور با مشکل جدی مواجه هستند و در این زمینه، اعمال مقررات 3تا 90 درصد ارزش افزوده و مالیات و سود آن باعث افزایش قیمت مس شده است و هنرمندان با دلار هفت هزار تومان و خرید مس از ترکیه و با قیمت پایین این فلز را از خارج تهیه می کنند .
همچنین رابط فدراسیون جهانی مخترعان ایران در اصفهان نیز دراین آیین با تاکید برثبت هر اثر هنری گفت: آثار باید در دفاتر ثبت اسناد و املاک کشور ثبت حقوقی شود تا در صورت کپی کردن از هر اثر هنری ثبت شده ،جرایم سنگینی در نظر گرفته شود و دراین خصوص نیزقوانین جدیدی در مجلس در حال تصویب است.
محمد قنبری گفت: در کنار ثبت آثار هنری باید با خلاقیت به خلق اثر هنری پرداخت و کارهای جدید را با بازاریابی مدرن و تجارت الکترونیک بفروش رساند و با این حرکت هنر اصفهان در جهان بهتر دیده خواهد شد.
در این آیین که به مناسبت روز جهانی صنایع دستی و با حضور هنرمندان ومسوولان میراث فرهنگی ومدیرکل استاندارد استان اصفهان برگزار شد از هنرمندان پیشکسوت صنایع دستی اصفهان تجلیل شد.
استان اصفهان یکی از بزرگترین مراکز تولید انواع مختلف صنایع دستی ایران محسوب می شود و تزئینات آجری، کاشی کاری، گچ بری و انواع خط در آثار تاریخی اصفهان، از حدود قرنها پیش تا دوره معاصر، بر اطراف و جوانب مناره ها و داخل و خارج مساجد، قصرها و هنرهای زری دوزی و قلم کاری، ترمه و نقره کاری و تذهیب و تحریر انواع کتاب، قرآن و قطعات نگارگری و نقاشی جملگی به مرکزیت هنری اصفهان گواهی می دهند.
صنایع دستی این استان همچون خاتم کاری، میناکاری، منبت، قلم زنی روی انواع فلزات شهرت جهانی دارند. شورای جهانی صنایع دستی، روز چهاردهم شهریور 94، اصفهان را از بین شش شهر جهان که نامزد ثبت جهانی صنایع دستی شده بودند به عنوان شهر جهانی صنایع دستی برگزید.
7141 / 1339

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۴۹۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان و خانواده در بازدید از مجموعه صنایع دستی فیروزه کوبی در برخوار گفت: یکی از راه‌های تحقق شعار سال جهش تولید، حمایت از تولید و به دنبال آن قشر پر تلاش کارگر است همان مشارکت کردمرا به دنبال دارد.


نرگس بختیار خلج افزود: یکی از ظرفیت‌های مجموعه‌های صنایع دستی به خصوص این شرکت، اشتغال۷۰ درصدی بانوان است که صورت مستقیم در محیط کار و غیر مستقیم برای تولید آثار و صنایع دستی فعالیت می‌کنند.


قائم مقام مجموعه صنایع دستی گفت: در حال حاضر بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این مجموعه فعالیت می‌کنند.


علی اکبری افزود: این مجموعه ۸۸ نمایندگی در سراسر کشور و ۱۶ نمایندگی در کشور‌های همسایه دارد.


در این بازدید از تعدادی از کارگران نمونه این شرکت صنایع دستی تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • تقویت ارتباط هنرمندان صنایع‌دستی با پلتفرم‌های معروف چین
  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  • افزایش ۲ برابری مسافران مترو در روزهای جمعه/ برگزاری کارگاه‌های صنایع دستی در ایستگاه‌ها
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا