Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@20:27:00 GMT

برنامه‌های هفته گرافیک ۹۸ تشریح شد/ برگزاری در ۶ شهر ایران

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۲۱۳۸

برنامه‌های هفته گرافیک ۹۸ تشریح شد/ برگزاری در ۶ شهر ایران

به گزارش خبرنگار مهر، نشست هفته گرافیک ۹۸ با حضور فاطمه کرکه‌آبادی رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، زهرا پاشایی دبیر هفته گرافیک و میترا شاهسوند مدیر هنری هفته گرافیک، مهردخت دارابی دبیر انجمن صنفی طراحان گرافیک، سعید اسلام‌زاده مدیر ارتباطات رسانه دفتر هنرهای تجسمی و محسن سلیمانی نایب رئیس انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران صبح دوشنبه ۲ اردیبهشت در سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه کرکه‌آبادی در این نشست درباره انتخاب موضوع گفت: طبق سنت هر ساله، هفتم اردیبهشت ماه روز گرافیک جشن گرفته می‌شود. ما نیز با برگزاری هفته گرافیک با رویکردهای متفاوت سعی می‌کنیم تا به گفتمان جهانی گرافیک پایبند باشیم. امسال با توجه به رویکرد جهانی سازمان جهانی دیزاین (ایکودی) با موضوع زنان طراح، انجمن صنفی طراحان گرافیک نیز برنامه‌هایی برای انجام دارد که مشروح این برنامه‌ها را زهرا پاشایی دبیر هفته توضیح می‌دهد.

وی بیان کرد: افتتاحیه هفته گرافیک ۹۸ روز جمعه ۶ اردیبهشت ماه ساعت ۱۷ با سه نمایشگاه در گالری ممیز خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.

مهردخت دارابی دبیر انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران درباره حضور مهمانان خارجی در هفته گرافیک بیان کرد: شرایط خاص ایران به دلیل تحریم‌ها سبب شد تا مهمانان محدودی را در هفته گرافیک پذیرا باشیم.

زهرا پاشایی دبیر هفته گرافیک ۹۸ درباره برنامه‌های این هفته با تاکید بر اینکه امسال اولین باری است در انجمن کار گروهی صورت گرفته و برای هر بخش دبیری تعیین شده است، گفت: امسال در بخش بین‌الملل، نمایشگاهی با عنوان «ایران و ترکیه با زنان طراح» داریم که شامل آثار ۸۰ زن ایرانی و ترکیه‌ای از دهه ۵۰ تا ۶۰ سال است. مهمترین دلیل انتخاب هنرمندان این دوره، کار آنها با تکنولوژی بود که در این دوره به کشورهایشان وارد شده بود.
وی در مورد انتخاب زنان ایرانی و ترکیه‌ای نیز بیان کرد: دلیل انتخاب زنان ایرانی و ترکیه‌ای به دلیل غرابت فرهنگی ایران و ترکیه است، همچنین ورود تکنولوژی به ایران و ترکیه همزمان بوده است و زنان دهه ۵۰ و ۶۰ اولین نسلی از زنان هستند که با تکنولوژی جدید سروکار داشتند و ما می‌خواستیم تأثیر تکنولوژی را بر کار آنها مورد نظر قرار دهیم.

پاشایی برنامه بعدی این هفته را نکوداشت سه زن پیشکسوت طراح دانست و افزود: نکوداشت مهنوش مشیری با رویکرد تصویرسازی، طاهره محبی تابان با رویکرد آموزش خلاق و مینو واثقی با رویکرد دیزاین ۹ اردیبهشت ماه در باغ موزه قصر برگزار خواهد شد.

همچنین به پاس فعالیت‌های ارزشمند این هنرمندان پیشکسوت، نمایشگاهی از آثار آنها روز ۶ اردیبهشت در گالری زمستان خانه هنرمندان افتتاح می‌شود.

وی در ادامه توضیح داد: نمایشگاه «از گذشته با زنان طراح» متشکل از آثار پوستر، جلد کتاب، لوگو، کاتالوگ و بسته‌بندی زنان طراح متولد ۲۰ تا ۴۰ شمسی است که ۶ اردیبهشت افتتاح می‌شود. همچنین نمایشگاه «کله اسب» با رویکرد پژوهشی هفته گرافیک روز ۱۰ اردیبهشت ماه در گالری ملک الشعرای بهار باغ موزه قصر افتتاح می‌شود. نمایشگاه‌های اعلان وضعیت، خاطرات کاغذی و پیمان ماندگار نیز به ترتیب در نگارخانه مترو شهید بهشتی، ایوان انتظار میدان ولیعصر، موزه گرافیک ایران و باغ موزه قصر افتتاح می‌شوند.

دبیر هفته گرافیک همچنین به برگزاری دو نشست تخصصی در جریان برگزاری هفته گرافیک اشاره کرد و گفت: اولین نشست با موضوع موشن ۸ اردیبهشت در باغ موزه قصر و دومین نشست با موضوع موشن دیزاین ۱۲ اردیبهشت ساعت ۱۷ در باغ موزه قصر برگزار می‌شود.

وی در پایان تاکید کرد: برنامه‌های هفته گرافیک ۹۸ غیر از نشست‌های تخصصی در ۶ شهر ایران به صورت متوالی برگزار می‌شود.

محسن سلیمانی نایب رئیس انجمن نیز در پایان نشست با بیان اینکه برای هفته گرافیک تبلیغات شهری داشتند، گفت: هزینه این تبلیغات شهری ورای هزینه‌ای بود که ما برای این منظور در نظر گرفتیم. همچنین پیش بینی هزینه هفته گرافیک زیر ۱۰۰ میلیون تومان بود که اداره کل هنرهای تجسمی بیشترین حمایت را داشته است اما حامیان این رویداد، سازمان زیباسازی شهرداری تهران، خانه هنرمندان ایران، چاپ کوفا و انجمن طراحان گرافیک ترکیه بوده‌اند.

کد خبر 4596973

منبع: مهر

کلیدواژه: محسن سلیمانی خانه هنرمندان ایران باغ موزه قصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۲۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی

نشست هماهنگی ستاد برگزاری هفته میراث‌فرهنگی و تشریح برنامه‌های گرامی‌داشت این هفته برگزار شد. در این نشست که امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، در محل سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی و با حضور مدیران کل ستادی معاونت میراث‌فرهنگی و نیز حضور برخط مدیران کل و معاونان میراث‌فرهنگی استان‌ها برگزار شد، مهمترین برنامه‌های گرامی‌داشت هفته میراث‌فرهنگی تشریح شد.

فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در این نشست هماهنگی با بیان این که «میراث‌فرهنگی، مشارکت عمومی و مسئولیت اجتماعی» اصلی‌ترین شعار و رویکرد هفته میراث فرهنگی در سال جاری است، اظهار کرد: ابلاغیه برگزاری هفته میراث‌فرهنگی با امضای قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی به استان‌ها اعلام شده است.

او افزود: در این دستورالعمل کاملا برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی تشریح شده و بر این اساس مدیران کل استانی در روز‌های ۲۳ و ۲۴ اردیبهشت با برپایی نشست خبری به استقبال هفته میراث‌فرهنگی خواهند رفت و به تشریح مهمترین برنامه‌های گرامی داشت این هفته در استان‌ها خواهند پرداخت.

داوری با اشاره به روز ۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی و نکوداشت و پاسداشت زبان فارسی، اضافه کرد: در این رابطه برنامه ملی با محوریت استان خراسان رضوی برگزار می‌شود، اما انتظار می‌رود در سایر استان‌ها نیز برنامه‌های مرتبط با پاسداشت زبان فارسی برگزار شود.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی ادامه داد: روز ۲۹ اردیبهشت روز موزه است که برنامه‌های مخصوصی در این روز تدارک دیده شده است. همچنین روز ۳۱ اردیبهشت که مصادف با سالروز تولد امام رضا است به نام روز میراث رضوی و میراث دینی نام‌گذاری شده است. ظرفیت بهره‌گیری از این میراث، در برخی از استان‌ها وجود دارد و انتظار می‌رود که مدیران کل استانی دراین باره برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشند.

داوری ادامه داد: روز یکم خرداد با محوریت توجه ویژه به میراث ناملموس برنامه‌هایی اجرا خواهد شد و روز دوم خرداد که به نام روز «میراث‌فرهنگی الفبای زندگی» نام‌گذاری شده، برنامه‌ریزی‌ها باید باعث تقویت ارتباط بین میراث‌فرهنگی و بدنه مردمی شود.

او در ادامه گفت: روز‌های ۳ و ۴ خرداد نیز با توجه به سالروز آزادسازی خرمشهر و نیز روز مقاومت مردم دزفول، با تکیه بر این عنوان برنامه‌های بسیار خوبی را داریم. روز ۵ خرداد نیز به نام روز میراث دفاع مقدس نام‌گذاری شده و با توجه به ظرفیت‌های میراث دفاع مقدس در حوزه میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس برنامه‌های بسیار خوبی در این باره تدارک دیده شده است.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی یادآور شد: اهداف رویکردی و برنامه‌هایی که انتظار داریم این است که در درجه اول در برنامه‌ریزی‌ها و اهداف چند کلیدواژه مهم مانند توسعه نقش جوامع محلی، تبیین مسئولیت اجتماعی، تقویت مشارکت‌های مردمی و ... مد نظر قرار گیرد.

او یادآور شد: در سطح ملی ستادی تشکیل شده و در سطح استان نیز ستاد هفته میراث‌فرهنگی تشکیل می‌شود که ریاست آن با مدیرکل استان و دبیری آن بر عهده معاون میراث‌فرهنگی هر استان است. البته حتما در ستاد‌های استانی سایر معاونان و مدیران استانی حضور و مشارکت خواهند داشت.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در ادامه گفت: تهیه فهرستی از برنامه‌های اصلی، برگزاری نشست خبری، تهیه بسته‌های اطلاع‌رسانی، برگزاری نشست با منتخبین مردم در مجلس شورای اسلامی، راه‌اندازی شعب استانی انجمن خیرین، زیرنویس تلویزیونی به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی، برنامه‌ریزی برای جلسه با امام جمعه، استفاده از ظرفیت‌های گرافیکی و تبلیغات محیطی، برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی با موضوع میراث‌فرهنگی، حضور مدیران کل استانی به‌عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه، تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌فرهنگی، تدوین بسته‌های بازدید مسئولان و استادان دانشگاه‌ها و نخبگان، برگزاری جشنواره کودک و میراث‌فرهنگی در تمامی موزه‌ها و اماکن تاریخی و ... از مهمترین سرفصل‌های برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی است.

در این نشست همچنین فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، مدیرکل امور موزه‌ها، مدیرکل امور استان‌ها، مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی و رئیس کل موزه ملی به تشریح برنامه‌های مرتبط با هفته میراث‌فرهنگی در حوزه سازمان و اداره‌کل متبوع خود پرداختند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • هفته بزرگداشت فردوسی از ۲۱ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • آموزش ۷۰۰ دانش‌آموز در مدرسه رباتیک امیرکبیر
  • اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی
  • بنیاد حکیم طوس راه اندازی خواهد شد/ ساخت فیلم و مستند درباره فردوسی در دستور کار است
  • برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی
  • تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیر گذار
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیرگذار
  • از افتتاح هفته گرافیک و بینال ونیز تا روز ملی خلیج فارس پای آزادی
  • تشکیل خانه طراحان فیروزه‌ای بر آمده از تلاش جوانان گرافیست است